Hälsovarning utfärdad i USA i samband med användning av e-cigaretter

I USA har hälsovårdsmyndigheterna utfärdat en hälsovarning om en epidemi av allvarlig pneumonit hos vapers. . Denna varning utfärdades av Centers for Diseases Control (CDC) och US health control centers på fredagen den 27 September 2019. Man kan köpa sådana e-cigg som det handlar om på Aspire, Eleaf, GeekVape, Innokin, Joytech, Lost Vape, MLife, Peoplesmoker, Sigelei, Smok, Suorin, Uwell, Vaporesso, Voopoo och Wismec. Alla dessa fabrikat är kända tillverkare av e-cigg, och är bra fabrikat!

Från och med den 1 oktober 2019 har 1080 fall av vilka 18 dödsfall har rapporterats. Svenska myndigheter påpekar att ” hittills har varken CDC eller Food and Drug Administration (FDA) lagt fram en viss förklaring om ursprunget till dessa allvarliga pneumopatier »,

I Sverige har ingen epidemi upptäckts, men de franska hälsovårdsmyndigheterna stärker övervakningen av misstänkta fall av allvarlig pneumonit i samband med användningen av elektroniska cigaretter.

Den 11 oktober 2019, generaldirektoratet för hälsa i samband med folkhälsa Sverige, de andra organen och de lärda samhällena för Pulmonologi, återupplivning och räddningspersonal (SRLF, SPLF och SFMU), inrättade ett system för rapportering och utredning av fall av allvarlig pneumopati som förekommer hos personer som övar vaping eller ecigg, e-cigg, e cigg och e-cig som det annars kallas för. Den här nya enheten är endast avsedd att rapportera efter den aktuella varningen i USA. Dess mål är att upptäcka eventuell förekomst av allvarliga pneumopatier i Sverige och att genomföra nödvändiga undersökningar för att identifiera orsaken eller orsakerna.