Skrämmer över vaping sjukdom kan sätta liv i riskzonen, varnar PHE

Sverige är oroad över att människor som använder vape som en rökavvänjning verktyg kan lossna av nyheter från USA, potentiellt ökar risken för återfall.

Liv skulle kunna sättas i fara av hälso skrämmer runt vaping-relaterade sjukdomar, John Newton, chef för hälso förbättring på Public Health England (PHE), har varnat.

Den 26 september 2019, skrev Newton till Norman Lamb, ordförande i House of Commons vetenskap och teknik kommittén, om Storbritanniens ståndpunkt om e-cigaretter efter dödsfall i samband med vaping i USA.

Han sa råd om hur du använder vape för att hjälpa sluta röka bör betonas på grund av faran att människor kan sluta använda dem av rädsla efter nyheter från USA.

“Vi är oroade över att allmänheten verkar alltmer tror att använda en egen e-cigarett kan vara farligt, vilket kan stoppa rökare använder dem för att sluta röka,” sade han till dessa e-cigg köpte vi från Vape.se.

“Detta förstärker behovet av att ha en tydlig och konsekvent kommunikation från de offentliga myndigheterna om de relativa riskerna med rökning och vaping. Det är ingen överdrift att säga att blåsa farhågor om e-cigaretter kan kosta liv. “

Minst 200 e-cigarett användare över hela USA fram till sjukhuset på sommaren 2019 med symtom inklusive hosta, andfåddhet och trötthet. Den första döden i samband med ett utbrott av svår respiratorisk sjukdom i e-cigarett användare rapporterades av Illinois Department of Public Health i augusti 2019.

Newton sade de amerikanska centra för sjukdomskontroll och förebyggande hade “nyligen varit tydligare om de olagliga produkter inblandade i detta utbrott” och de flesta, om inte alla dessa, var relaterade till olagliga vaping produkter, inklusive cannabis derivat.

Han sa att det var viktigt att skilja mellan det amerikanska utbrottet, som främst hade påverkat unga manliga användare av cannabinoid inhalatorer, och de produkter som används av cirka 9 000 000 amerikaner och 3 000 000 människor i Storbritannien, “där vi har ännu inte se några jämförbara effekter “.

PHE har uppdaterat sina råd till allmänheten och skickat information om nikotin-inhalering produkter till lokala folkhälso grupper, stoppa-rökning tjänster och missbruk tjänster för att dirigera människor att rapportera negativa effekter på läkemedel och hälso-och sjukvårdsprodukter Det gula kortsystemet.

Källor: Bab, Alla Bolag, Trustpilot, Wikipedia, Försvarsmakten, Polisen, Twitter, Facebook, Instagram, Hitta, Eniro.